Onze regionale telers

’t Gijsbemdenhof

In 1992 zijn we begonnen met het telen van komkommers in verwarmde serre’s. In onze zoektocht naar diversificatie zijn we in 2011 gestart met het telen van snackkomkommertjes op zeer kleine schaal. Omwille van torenhoge energieprijzen zijn we de laatste jaren echter meer en meer op zoek naar minder energiebehoevende teelten. Dit heeft geleid tot de aanplant van kiwibessen in 2013 en een eerste perceel blauwe bessen onder plastiek tunnels in 2015, de teelt van blauwe bessen hebben we ondertussen verder uitgebreid tot 6 ha aanplanting. De combinatie van deze verschillende teelten is niet altijd evident, maar deze afwisseling maakt ons werk juist boeiend. Deze verscheidenheid vraagt wel een strakke planning. De zomermaanden zijn het drukst, aangezien dan alle teelten op hun piek zijn wat betreft de oogst.

Mertens Hal

Graag stellen wij ons even voor… Tom en Jacqueline, samen met onze kids Niel, Mats en Guus…

Wij zijn jonge landbouwers, die 3 jaar geleden, de sprong gezet hebben om blauwe bessen te produceren. 2017 was ons eerste productiejaar, waarbij we in een gesloten ‘koude kas’, in potten blauwe bessen produceren.. Dit was voor ons een leuke opstap, om bijkomend in 2018 een ‘buiten-plantage’ op te starten. Vandaag oogsten wij vanaf einde mei tot en met eind september, bessen, afwisselend tussen binnen en buiten, 11 verschillende variëteiten, Dus voor elke smaak wat wils…

Dirk Vinckx

Een familiebedrijf met fundamenten. Dirk Vinckx en Leen Cools zijn jonge tuinbouwers, opgegroeid bij ouders met vele decennia ervaring substraatteelt aardbeien en sierteelt/tuinaanleg. Naast de boeiende job als teeltbegeleider aardbei, werd in 2015 gestart met de teelt van lekkere blauwe bessen, kleinschalig en in bijberoep. Momenteel wordt zo’n 0,5ha beteeld met verschillende rassen om te oogsten van juni tot september.

Met de doelstelling de teelt meer te intensiveren, werd gekozen om te telen in potten. Plantdichtheden kunnen gemakkelijk aangepast worden. Aanpassingen in de teeltplanning zijn op korte termijn realiseerbaar door potten te veranderen van teeltsysteem. Maar ook watergift en bemesting zijn beter stuurbaar en dus ook nauwkeuriger en meer milieubewust. Voor de gewasbescherming wordt eerst uitgebreid gemonitord en geïntegreerd gecorrigeerd indien absoluut noodzakelijk.

Alles wordt onder bescherming geteeld om voldoende teeltzekerheid te garanderen. Dit maakt het ook mogelijk om eventueel het seizoen te vervroegen of verlengen. Al het regenwater wordt opgevangen en benut voor irrigatie en fertigatie. Voor de bestuiving wordt gewerkt met hommels en natuurlijke bestuivers. Rond de percelen zijn dan ook verschillende bloeiende hagen aangeplant om de ‘bezige bij’ gedurende de hele zomer werkzaam te houden.

Fruitbedrijf Bruneel – Cox

Koen en Martine Bruneel – Cox telen appels en peren in hun boomgaarden in Rijkevorsel en Pepingen. Dit doen zij op een duurzame en milieubewuste wijze. Het fruit wordt bewaard in ULO-frigo’s in Rijkevorsel. Hierdoor zijn er bij Koen en Martine heel het jaar door appels verkrijgbaar. Het voorverpakte fruit wordt rechtstreeks aan de consument verkocht via:

  • Hoeveverkoop in Rijkevorsel (Brandakkers 4)
  • Hoeveverkoop – zelfbediening Fruitbedrijf Kestergat in Pepingen (Kestersesteenweg 24

Volg ons op facebook of neem een kijkje op onze website (http://www.bruneel-cox.be/)

MTS Adriaensen-Wynants

Reeds van 1989 telen Lu en Els Adriaensen aardbeien onder glas en plastiek van eind maart tot eind december.

Onze missie is lekkere aardbeien telen voor de consument.

Sinds 2014 zijn daar zoete kersen bijgekomen, die verkrijgbaar zijn van 20 juni tot 1 augustus.

De aardbeien en kersen vind je terug in onze automaat aan ons thuisadres.

In 2021 treden we toe bij Local Harvest vzw met als doel van onze vruchten met afwijkende kwaliteit sappen en confituren te maken.

Onze passie, uw smaak!

Bevlo bv

In 2018 beslisten 2 jonge aardbeitelers Hans Bevers en Hans Van Loon om de handen in elkaar te slaan. Bevlo bv was geboren en in 2019 bouwden we samen 3 hectare plastieken tunnels in Sint-Jozef Rijkevorsel. Hans en Hans kweken ook ieder op ons thuisbedrijf al meer dan 10 jaar lekkere aardbeien.

Wij zijn gespecialiseerd in het telen van aardbeien op substraat onder bescherming, waar we proberen met de laatste innovaties lekkere aardbeien te telen onder het merk Hoogstraten.

Door een combinatie van verwarmde serres en diverse plastieken tunnels kunnen we lekkere aardbeien oogsten van maart tot en met december.